За Лео

През 1992 г. братът на Лео, Адрио и баща му Адалберто идват за първи път в България. Така започва всичко.

Те са поканени от едно българско семейство и тогава решават да отворят италиански ресторант в Бургас. Причината за това решение е, че на красивия морски град липсва само един италиански ресторант. Отворили са голяма пицария на два етажа – на първия етаж е пицария,а на втория етаж дискотека. Отварят и истинска джелатерия с 20 вида сладолед.

Това е само началото

Пицарията, която се казва „Гранд Италия“, и желатерия са първите по рода си заведения в Бургас. Огромен е потокът от хора, които ежедневно посещават заведенията и до закриването през 2004 г. Лео и семейството му успяват да представят истинска италианска кухня на хиляди българи. Пицарията е една от малкото, дори и в световен мащаб, която е достигнала до приготвянето на над 700 пици на ден. Екипът от хора, стоящ зад тези постижения, също не е малко – 6 пицари и 8 сервитьорки на смяна.

През 2005 г. Лео идва в България и отварят отново същото заведение, но този път в Созопол. След един сезон в Созопол се връщат отново в Бургас за още 2 години. Същата година Лео влиза в Биг Брадър, като това му дава възможността да се премести в София.

2 години по-късно цялото му семейство се премества от Бургас в столицата. Решава да продължи семейния бизнес, но с различен, модернизиран бранд. Изгражда се ново лого и фирмена идентичност, а участието в Биг Брадър му дава възможност да бъде лесно разпознаваем, да се утвърди по-бързо на пазара, самият Лео да е лицето на фирмата, което се рекламира доста успешно. През 2007 г. отварят първата пицария с новата идентичност на ул. Искър в центъра на София, с името Leo’s Pizza, а самият Лео е главен готвач в нея.

Четири години по-късно отварят втората пицария Leo’s Pizza Trattoria, намираща се в Тенис Клуб Малееви, като концепцията на това заведение е да се наблегне повече на домашната храна и на готвените гозби. Пиците в това заведение се оставят леко на заден план за сметка на пастата. Местоположението на ресторанта, намиращ се в полите на Витоша, гледката към планината и широкото открито пространство около него дават възможност на посетителите да се отпуснат и да се насладят на прекрасната храна.

С помощта на страхотния разказвач Георги Тошев ще се потопите в живота на Леонардо Бианки – лошо момче в своето детство, младеж, преминал през трудности и обрати, а днес модел за подражание – баща, съпруг, работодател, човек, заставащ зад смислени каузи. Това е една вдъхновяваща история за смисъла на семейството и приятелството, търсенето на личната мисия и любовта, която те променя към по-добро.

Като за финал…

 

Вярвайте, че можете да промените себе си!

Signature